July 2016

Destination sommaren 2016

Destination juni 2016

I sommarnumret av Destination skriver Ann-Christin Frickner, ordförande i nätverket, om kommande nödvändiga satsningar på hållbar infrastruktur i form av spårbilar. Ann-Christin deltar som vanligt på Almedalsveckan i Visby och finns tillgänglig om du vill diskutera spårbilar eller ställa frågor om KOMPASS.

Johan Landgren, som driver bloggen "Olja för blåbär" och har skrivit en bok på samma namn, skriver i en gästartikel om en nödvändig jämförelse mellan Hyperloopen, höghastighetståg och spårbilar som tänkbara svar på transportproblematiken. De förstnämnda har fått mycket uppmärksamhet medialt under en tid, men frågan är om de verkligen kan leverera de lösningar som krävs på utmaningarna för infrastruktur och transport. 

KOMPASS har nyligen gett ut en informationsfolder om spårbilar som finns tillgänglig i både digitalt och i tryckt format. För att läsa den kan du klicka här.

Läs också om vad som är på gång i världen på spårbilsfronten - bland annat om utökade satsningar på PRT-system i London, där Heathrowpods nu ska testas utan guideways. 

För att läsa hela nyhetsbrevet, klicka här

KOMPASS-redaktionen önskar alla våra läsare och övriga spårbilsentusiaster en riktig varm, skön och lugn sommar. Vi ses igen i höst!

Internationellt

Konferenser:

2018 års internationella spårbilskonferens kommer att hållas i Gävle den 10-12 oktober. För mer information, kontakta magnus@sparbilar.se eller besök podcarcity.org

PODCAR CITY 2017

Info och presentationer Podcar City 2017: http://podcarcity.org/

Podcar City & Advanced Transit 2016

Info och presentationer Podcar City 2016: http://podcarcity.org/antwerp/

PCC9 - Silicon Valley

 

pcc8

Podcar City 8, Stockholm Arlanda

Mer information om talare, program och andra händelser hittar du på www.podcarcity.org/arlanda 

Videodokumentation hittar du här.