September 2016

Pressrelease: KOMPASS på Podcar City / Advanced Transit Antwerpen Belgien

KOMPASS nationella nätverk för införande av spårbilsystem deltog vid årets internationella Podcar-konferens i Antwerpen Belgien. Sex av nätverkets Stockholmskommuner deltog såväl som representant från Stockholms läns landsting. 

KOMPASS Antwerpen Podcar City 10
På bilden Magnus Hunhammar senior expert KOMPASS, Ann-Christin Larsson Frickner ordförande KOMPASS Upplands Väsby kommun, Annica Nordgren Täby kommun, Stefan Bergström ledamot KOMPASS Sundbyberg kommun, Aphram Melki Järfälla kommun, Bosse Andersson vice ordförande i beredningen för trafikplanering Stockholms läns lansting, Göran Norlin Tyresö kommun.

Ann-Christin L Frickner är ordförande för KOMPASS påpekar att ”Det är otroligt viktigt att vi är med och bidrar med de underlag som KOMPASS medlemskommuner tagit fram om vad ett spårbilssystem kan innebära som ett miljöbra alternativ tillgänglig dygnet runt när du behöver det, samtidigt som vi behöver lära av de som driver frågan internationellt”. 

Konferensen Podcar City, den 10:e, samlade spårbilsexpertis från Europa, Amerika, Asien och Afrika. Just nu sker stora framsteg internationellt bl.a. industriella där ett nytt spårbilssystem kommer öppna i Sydafrika under hösten och ett nytt system beställts i Förenade Arabemiraten. Nya testbanor för spårbilar har byggts t.ex. i Kina, Mexiko och Israel. I Silicon Valley planerar San José State University utöka sin akademiska multidisciplinära spårbilsutbildning med en testbana genom finansiellt stöd från bl.a. Microsoft.  

Läs hela pressreleasen här. 

 

Podcar City & Advanced Transit

Podcar City & Advanced Transit

Podcar City 10 i Antwerpen, Belgien 19-21 september 2016

  • Måndag den 19 studiebesök fm på Rivium, Rotterdam (spårbil från 2GetThere)
  • Måndag kväll: Borgmästaren tar emot i gamla rådhuset på Grote Markt Antwerpen
  • Tis-ons: internationell spårbilskonferens (på universitet Antwerpen)
  • Tisdag kväll: konferensmiddag

KOMPASS ordnar delegationsresa: kontakta Magnus Hunhammar, magnus@sparbilar.se

För mer information, besök: www.podcarcity.org/antwerp

Destination september

Destination september 2016

Månadens nummer av Destination innehåller bland annat en påminnelse om den internationella spårbilskonferensen i Antwerpen, Belgien, som går av stapeln om några veckor. För mer information, läs under "Internationellt" här på spårbilar.se eller i Destination.

Emilia Correia Pettersson reflekterar i en kortare artikel över sårbarheten i vår infrastruktur, med olyckan på Södertäljebron färskt i minnet. Olyckan, som skedde i början på sommaren, har lett till stora förseningar och påminner oss tydligt om hur viktigt det är att förstärka och komplettera våra transportsystem. 

Vidare kan du läsa om vad som är på gång i världen på spårbilsfronten och övriga hållbara, automatiserade transportslag - bland annat om Skanska som satsar på att utveckla en förarlös, spårbunden busslinje i Uppsala samt om den indiska staden Guragon där satsningar på spårbilar (PRT) för närvarande utreds.

Läs hela nyhetsbrevet genom att klicka här! 

 

Internationellt

Konferenser:

2018 års internationella spårbilskonferens kommer att hållas i Gävle den 10-12 oktober. För mer information, kontakta magnus@sparbilar.se eller besök podcarcity.org

PODCAR CITY 2017

Info och presentationer Podcar City 2017: http://podcarcity.org/

Podcar City & Advanced Transit 2016

Info och presentationer Podcar City 2016: http://podcarcity.org/antwerp/

PCC9 - Silicon Valley

 

pcc8

Podcar City 8, Stockholm Arlanda

Mer information om talare, program och andra händelser hittar du på www.podcarcity.org/arlanda 

Videodokumentation hittar du här.